Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
472
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A következő feladat benne lesz a holnapi dolgozatban és nem értem. Tudna valaki segíteni? Köszönöm! A feladat: Hány darab 4 Ohmos ellenállást kell az áramkörbe helyezni hogy az eredő ellenállás 10 Ohm lehessen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, Sos!, dolgozat, ellenállás, ohm
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
4 db ellenállást. Csatolom, milyen elrendezésben. A párhuzamos ág eredője: R/n=4/2=2 Ohm.
Ehhez jön a soros ág eredője, ami 4+4=8 Ohm.
Ennek az egész rendszernek az eredője: 8+2=10 Ohm.
0