Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Fizika
377
1, A sífelvonó folyamatosan 4m-s sebességgel szállítja a sportolókat.
Mennyi idő alatt tesz meg a 3 km-es távot?
A felvonó egyszer az indulás után 5 perccel elakadt. A felső állomástól milyen távolságra vanna most az utasok?
2, Egy kerékpáros 4m/s sebességgel teker. Egy lejtőhöz érve azon 1,5m/s^2 gyorsulással mozog 8s-ig. Hány km/h lesz a sebessége a lejtő alján?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,
3km=3000m
3000:4=750s=12,5min alatt ér fel a sífelvonó.
5min=300s
300×4=1200m
3000-1200=1800m-re van a felső állomástól
2,
V1=V0+(a×t)
V1=4m/s+(1,5m/s×8s)
V1=16m/s a lejtő alján a sebessége.
0