Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítetek?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Nem értem ezt a matek feladatot valaki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha másképp nem megy, rajzold le:

`obrace(ubrace(***************************)_"1-szer"ubrace(***************************)_"2-szer"ubrace(***************************)_"3-szor")^"előtte"obrace(color(blue)***)^"Marci"obrace(ubrace(***************************)_"1-szer")^"utána"`

`(37_"gyerek" - 1_"Marci") / (3_"csoport előtte" + 1_"csoport utána") = 36 / 4 = 9`

utána: `1 * 9 = 9`
előtte: `3 * 9 = 27`
(ellenőrzés: `"előtte" + "Marci" + "utána" = 27 + 1 + 9 = 37`)

Szóval Marci a `27 + 1 = 28`.-dik volt a sorban.
0