Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10 es Matek házi feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
Hello valaki tudna segíteni haziba?

1, 16 tanuló között hányféleképpen lehet kisorsolni 5 különböző tárgyat úgy, hogy
a, egy tanuló csak 1 tárgyat kaphat,
b, egy tanuló több tárgyat is kaphat?


2, Egy számkombinációs zárat 3 darab különböző számjegy beállításával lehet kinyitni. Tudjuk, hogy a számok növekvő sorrendben vannak. Hány ilyen számhármas létezik?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Epyxoid egy korábbi válasza alapján, amit most nem tudok belinkelni mert telefonról vagyok:

`1.`

`a)`
Ennél a kombinációnál nem számít a sorrend:
`C_(16)^5=((16),(5))=(16*15*14*13*12)/(5*4*3*2*1)=4368`

`b)`
Ez ismétléses kombináció:
`C_(16)^(5, i)=((16+5-1),(5))=((20),(5))=15504`


`2.`

3 számjegyet kell kiválasztanunk a 10-ből:

`C_(10)^3=((10),(3))=(10*9*8)/(3*2*1)=120`
0