Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi SOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
355
Sziasztok!
Julcsi vagyok, gimis és a fizika háziban sürgősségi segítség kellene kérlek szépen titeket. Máris csatolom: Egy autó 108km/h-ról 6m/S² lassúsággal fékez.
A) mennyi idő alatt áll meg?
B) Mennyi a fékútja?

Ennyit szerettem volna kérni, remélem tudtok nekem segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v=108(km)/h=30m/s`

`t=v/a=(30)/6=5s`

`s=(v^2)/(2*a)=(30^2)/(2*6)=(900)/(12)=75m`
0