Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
Egy téglalap oldalainak hossza 10 cm és 20 cm. A nagyobbik oldalt 10% - kal növeltük, a kisebbet pedig 10% - kal csökkentettük. Hány százalékkal változott a téglalap területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1=10` `cm`

`b_1=20` `cm`

`a_2=10*0.9=9` `cm`

`b_2=20*1.1=22`

`T_1=10*20=200` `cm^2`

`T_2=9*22=198` `cm^2`

`(198)/(200)*100=99%`

Azaz `1%`-kal csökkent a terület.
1