Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen távol van egymástól a töltés ?

Főoldal » Középiskola » Fizika
541
Milyen távol van egymástól Q₁=2x10-⁸C és Q₂=3x10-⁸C nagyságú töltés,ha a közöttük ható erő nagysága 1,35x10-⁴N ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Coulomb-törvény:
`F=k*(Q_1*Q_2)/d^2`

Kifejezve a távolságot:
`d=sqrt(k*(Q_1*Q_2)/F)=sqrt(8.988*10^9*(2*10^-8*3*10^-8)/(1.35*10^-4))~~0.2m`

Tehát nagyjából 20 cm-re vannak egymástól.
0