Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
372
Segítség kérnék
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`24.`

első számjegy: `x`
második számjegy: `12-x`
A szám: `10x+12-x=12+9x`

Felcserélve: `10(12-x)+x=120-10x+x=120-9x`


`12+9x+18=120-9x`

`30+9x=120-9x`

`18x=90`

`x=5`

A szám: `57`

Ell.: `75-57=18`

A többire sajnos nincs időm, de talán ez alapján menni fog.
0

Csatoltam képet.
0