Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
33-ból hogy lesz 2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem a `33`-ból lesz `2`, hanem a másik oldalból kell kiemelni

`2^(x-4)+2^(x+1)=33`

`2^(x-4)(1+2^5)=33`

`33*2^(x-4)=33` `//÷33`

`2^(x-4)=2^0` SZ.M.M.

`x-4=0`

`x=4`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyök jó.

`M={4}`
0