Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csilla karkötőket készít gyöngyökből. 15 színből vannak gyöngyei, mind a 15 színből nagyon sok. Hajninak 4 színű karkötőt készít. Hány különböző módon választhatja ki a 15 színből a 4-et?

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
SOSOSOSOSOS
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kombináció számítás képlete: `C_n^k = "n!" / (k! * (n - k)!)`

`C_15^4 = "15!" / (4! * (15 - 4)!) = "15!" / (4! * 11!) =(cancel(1 * 2 * 3 * 4 * 5 * 6 * 7 * 8 * 9 * 10 * 11) * 12 * 13 * 14 * 15) / ((1 * 2 * 3 * 4) * (cancel(1 * 2 * 3 * 4 * 5 * 6 * 7 * 8 * 9 * 10 * 11))) = (12 * 13 * 14 * 15) / (1 * 2 * 3 * 4) = 32760 / 24 = 1365`
0