Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák a töltések ?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1181
Két egyenlő nagyságú ellentétes töltés 0,144 N erővel vonzza egymást 10 cm távolságból. Mekkorák a töltések ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ehhez a Coulomb-törvényt kell tudni:
`F=k*(Q_1*Q_2)/d^2`

Most egyenlők a töltések:
`F=k*Q^2/d^2`

Kifejezve a töltést:
`Q=sqrt((Fd^2)/k)=sqrt((0.144*0.1^2)/(8.988*10^9))~~4*10^(-7) C`
0