Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9-10 osztály fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
371
Mekkora a súlya hozzávetőlegesen a Földön nyugalomban lévő 4,8 kg-os testnek? Változik-e ez az érték, és ha igen, hogyan, ha egy felfelé induló liftben mérjük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Súlyerő a Földön:

`F=m*g`

Ahol a `g` a nehézségi gyorsulás, amik kb. `10` `m/s^2`

`F=4.8*10=48` `N`


Ha felfelé induló liftben mérjük, akkor nagyobb lesz a súly.
0