Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377
8). Számítsd ki az a-b értékét,ha a²-b²=27√3 és a+b=-3√3. Segíljetek légyszíves!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a^2-b^2=27sqrt(3)`

`a+b=-3sqrt(3)`


`a^2-b^2=(a+b)(a-b)`

`27sqrt(3)=(a-b)(-3sqrt(3))`

`a-b=(27sqrt(3))/(-3sqrt(3))=-9`
1