Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
13; 14; 15 szeretném kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
13. B) (lásd a csatolt képet)

14. C) 7

`(36 - (4 + 6 + 13)) -: (3 - 1) = 6.5`, felfelé kerekítve `7`

ellenőrzés:
`(36 + 6) = 42 < (4 + 6) + (6 + 6) + (13 + 6) = 41` → hamis, még nem elég idősek
`(36 + 7) = 43 < (4 + 7) + (6 + 7) + (13 + 7) = 44` → igaz, már leszavazhassák

15. E) (de hogy ezt matematikailag hogyan lehet kiszámolni, arról gőzöm sincs)
1