Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek a függvény ábrázolásában?

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
1. adott függvény: f:R -> R, f(x) = x² - 12x + 32
2. teljes négyzetté kiegészítés segítségével rendezni kell a hozzárendelési szabályt (x - u)² + v alakra
3. ábrázolni kell a függvényt és megadni a szélsőértéket és annak helyét (minimum vagy maximum)
4. meg kell határozni a függvény zérushelyét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, függvény, házi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2-12x+32`

`(x-6)^2-36+32=(x-6)^2-4`

szélsőérték:
helye: `x=6`
értéke: `y=-4`

Zérushely:

`(x-6)^2-4=0`

`(x-6)^2=4`

`x-6=2`

`x_1=8`

vagy

`x-6=-2`

`x_2=4`
0