Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon alap FIZIKA! Légyszi segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Fizika
565
Sziasztok. Nagyon alap fizika:

1. Egy 2 kg tömegű testet egy 3 N nagyságú erő gyorsít. Mekkora a test gyorsulása?

2. Egy 2 kg tömegű test 3 m/s2 gyorsulással mozog. Mekkora erő hat rá?

3. Mekkora a tömege annak a testnek, ami 45 N erő hatására 5 m/s2 gyorsulással mozog?

4. Mekkora gyorsulással mozog a 2 t tömegű test, ha 0,4 kN erő hat rá? (1 kN = 1000 N)

5. Mekkora erő hat a 8 dkg tömegű testre, ha a nehézségi gyorsulás hat rá? Hogy nevezzük ezt az erőt?

6. Mekkora a tömege annak a testnek, ami 8 m/s2 gyorsulással mozog miközben 2 kN erő hat rá?

A tanárom sajnos azt csinálja, hogy minden elméletet bemagoltat, semmi feladatot nem csinálunk órán, és utána ilyen gyakorlófeladatokat kapunk házinak. Valaki légyszi képlettel meg tudja csinálni a felatokat? Én pont hogy nem az elméletből tanulok, hanem a példafeladatból ._.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, alap, Gimnázium
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. `F=m*a`

`a=F/m=3/2=1,33m/(s^2)`

2. `F=m*a`

`F=m*a=2*3=6N`

3. `F=m*a`

`m=F/a=(45)/5=9kg`

4. `F=m*a`

`a=F/m=400/2000=0,5m/(s^2)`

5. `F=m*a`

`F=m*a=0,08*10=0,8N` nehézségi erő

6. `F=m*a`

`m=F/a=2000/8=250kg`
1