Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hengeres feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
484
Egy 80 dm² területű, téglalap alakú bádogból csövet akarunk készíteni. A téglalap egyik oldala a másik oldal 5/8 része. A rövidebb oldal legyen a cső tengelyével párhuzamos. Ráhajtásra 2 cm-t szánjunk. Mekkora lesz a cső átmérője és magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=5/8b`

`80=5/8*b^2`

`11,31 \ dm=b`


`a=5/8*11,31=7,07 \ dm`

`a=M_("cső")`


`2*r*pi=9,31=>r=1,48`

`d=2*r=color(red)(2,96 \ dm)`
0