Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
689
Hengeres üveg kémcső cm³-ekre van beosztva. A kémcső belső átmérője 0,9 cm. Milyen távol vannak egymástól a beosztások?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_("henger")=T_("alap")*M_("beosztás")`

`V = (d/2)^2*M_("beosztás")`

`1 = ((0,9)/2)^2*M_("beosztás")`

`400/81=M_("beosztás")`

`4,94approx=M_("beosztás")`

Tehát 1 beosztás nagyjából `color(red)(4,94 \ cm)`
0