Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektortér, altér

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
404
Altér-e az `RR^2` vektortérben az alábbi részhalmaz?
`M := {A:= [[a,b],[b,a]] in RR^2 | a, b in RR és deat(A) = 0}`

Elkezdtem már megoldani, de nem vagyok biztos a megoldásban.
Mivel det(A) = 0, ezért `a^2 - b^2 = 0`
(a-b)*(a+b) = 0 # akkor 0 ha vagy ez-vagy az 0

Ennek akkor a megoldásai koordináta-rendszerben az "x=y" és az "x=-y" egyenesek? Mert ezek alterei lennének `RR^2`-nek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
`M := {A:= [[a,b],[b,a]] in RR^2 | a, b in RR` és `det(A) = 0}`
0

Közben rájöttem.
Ha veszünk egy v1 vektort, pl.: v1={2,2,2,2} és egy v2 vektort pl.: v2={1,-1,1-1} akkor az összegük v1+v2 = {3,1,3,1} nincs benne M-ben, tehát nem altér.
0