Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy paralelogramna hegyesszöge 40 fokos területe 0.3214nezet méter a kerület 3m. Mekkorák a paralelogramna oldalai

Főoldal » Középiskola » Matematika
852
Meg óldas szeretnim
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`beta=40°`

`alpha=(360°-2*40°)/2=140°`

`T=0.3214` `m^2`

`K=3` `m`

`3=2a+2b`

`2a=3-2b`

`a=(3-2b)/2`

`T=a*b*sinbeta`

`0.3214=b*(3-2b)/2*sin(40°)`

`(3b-2b^2)/2=(0.3214)/(sin(40°))`

`-2b^2+3b-2*(0.3214)/(sin(40°))=0`

`-2b^2+3b-1=0`

Megoldóképlet alapján:
`b_1=-1` nem megoldás
`b_2=1` `cm`

`a=(3-2*1)/2=1/2` `cm`
0