Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KNO3-oldatot elektrolizálunk 0,20 A áramerősséggel 20 percig. Mekkora térfogatú 25 °C-os, 0,1013 MPa nyomású durranógáz keletkezik? F=96493 C; R=8,314 J/molK

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
442
A legnagyobb problemat az elektrolod folyamat felirasa jelenti. Azt a reszt valaki ki tudna fejteni reszletesen? Elore is koszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia,

a katódon és az anódon is vízbontás fog történni:

– Katód: 4 H2O + 4 e– = 2 H2 + 4 OH–
+ Anód: 4 OH– = O2 + 2 H2O + 4 e–

érdemes a katód és anódfolyamatoknak az egyenletét úgy rendezni, hogy azonos elektronszám szerepeljen bennük, itt most 4.
1