Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok szeretnék segítséget kérni.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1531
János a kertet 8 óra alatt ássa fel .
Béla gyorsabban dolgozik,ő 6 óra alatt végez ugyanezzel a munkával.
Idén tavasszal együtt láttak munkához.
Hány óra alatt végeztek a munkával?
Levezetéssel kellene. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`x/8+x/6=1`

`3x+4x=24`

`7x=24`

`x=24/7approx3 \ óra \ 26 \ perc`

Módosítva: 3 éve
1

1 óra alatt:
János: `1/8` kert
Béla: `1/6` kert

`t` óra alatt:
János: `t/8` kert
Béla: `t/6` kert

És ez a kettő egyenlő az egész kerttel, azaz 1-gyel:

`t/8+t/6=1` `//*24`

`4t+3t=24`

`7t=24`

`t=24/7≈3.43` óra
1