Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika igaz láttam a megoldást de nem értem

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
Egy udvarban struccok és zebrák élnek. Összesen 36 fejük és 92 lábuk van. Hány strucc és hány zebra van az udvarban? Elmagyarázná valaki a megoldást köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Struccok száma: `x`
Zebrák száma: `36-x`

Struccok lába: `2x`
Zebrák lába: `4(36-x)`

`2x+4(36-x)=92`

`2x+144-4x=92`

`2x=52`

`x=26`

Van `26` strucc (52 lábbal) és `10` zebra (40 lábbal).

Ell.: `52+40=92`
Módosítva: 3 éve
-1