Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi, számtani sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
854
1. Egy számtani sorozat első eleme 8; különbsége 3. Írjuk fel a sorozat 109. elemét!
2. Egy számtani sorozat első eleme –3; második eleme 2. Írjuk fel a sorozat 73. elemét!
3. Egy számtani sorozat első eleme 1; tizedik eleme 82. Írjuk fel a sorozat különbségét!
4. Egy számtani sorozat első eleme 4; hetedik eleme –68. Írjuk fel a sorozat 18. elemét!
5. Egy számtani sorozat első eleme 8, különbsége –2,1. Hányadik eleme ennek a
sorozatnak a –619,9?
6. Egy számtani sorozat első eleme 7; különbsége 2,1. Hány 1000-nél kisebb eleme van a
sorozatnak?
7. Egy számtani sorozat első eleme 5; különbsége –1,3. A sorozatnak hány eleme esik a
[–100; –200[ intervallumba?
8. Egy mértani sorozat első eleme 1; hányadosa 3. Írjuk fel a sorozat 9. elemét!
9. Egy mértani sorozat első eleme –4; második eleme 2. Írjuk fel a sorozat 6. elemét!
10. Egy mértani sorozat első eleme 120, ötödik eleme 7,5. Adjuk meg a sorozat
hányadosát!
11. Egy mértani sorozat első eleme –270, harmadik eleme –30. Adjuk meg a sorozat
hatodik elemét!
12. Egy mértani sorozatban a4 = 50; a7 = –6250; határozzuk meg a2 értékét!
13. Egy mértani sorozatban a1 = 0,5; q = 3. Hány 2005-nél kisebb eleme van a
sorozatnak?
14. Egy mértani sorozat első eleme 81/32, hányadosa 2/3. Hányadik eleme ennek a
sorozatnak a 8/81?
15. Egy mértani sorozatban a1 = 30 000; q = 1,06. Hányadik elemnél éri el a sorozat az
egymilliót?
16. Egy mértani sorozatban a1 = 2; q = 1,5. Hány sorozatelem esik a [600, 6000]
intervallumba?
17. Egy mértani sorozatban a1 = 5; q = 0,8. Hányadik a legutolsó; 0,001-nél nagyobb
sorozatelem?
18. Egy mértani sorozatban a2 = 40; a4 = 4. Határozzuk meg a sorozat hányadosát!
19. Egy számtani sorozat első eleme 5, harmincadik eleme 295. Határozzuk meg az első
harminc elem összegét!
20. Egy számtani sorozat első eleme 7, különbsége 8. Határozzuk meg az első 17 elem
összegét!
21. Határozzuk meg az első 1000 pozitív egész számnak az összegét!
22. Egy számtani sorozatban d = 3; a1 = 9; an = 993. Határozzuk meg n-et és az első n
elem összegét!
23. Határozzuk meg a háromjegyű, 11-gyel osztható számok összegét!
24. Egy számtani sorozatban a1 = 4001; d = –2,2. Határozzuk meg a sorozat összes
pozitív elemének összegét!
25. Egy számtani sorozat első eleme 3; az első 11 elem összege 528. Határozzuk meg a
sorozat különbségét!

Köszönöm a megoldásokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, házi, sorozatok, megoldások, számtani
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 329
2. 357
3. 9
4. -190
5. 299
6. 473
7. 71
8. 6561
9. 0,125
10. -0,5
11. 0,3333
12. 2
13. 8
14. 4
15. 101
16. 11
17. 39
18. gyök 10
19. 4500
20. 1207
21. 500500
22.
23. 43560
24. 3640182.8
25. 9

Remélem, segítettem
Módosítva: 3 éve
0