Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Egy konvex sokszögnek a belső szögeinek összege 2340. Hány átlója van?
Köszönöm a válaszod.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is számoljuk ki hány oldalú a sokszög.

`2.340°=180°*(n-2)`

`13=n-2`

`15=n`

Tehát ez egy `color(red)(15)` szög.



Most kiszámolhatjuk az átlóinak számát.

`(n*(n-3))/2=(15*(15-3))/2=color(red)(90 \ db)` átlója van.
0