Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen töménységű lesz 20 liter 15 %-os sóoldat, amelyből 5 liter víz elpárolgott?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
501
Milyen töménységű lesz 20 liter 15 %-os sóoldat, amelyből 5 liter víz elpárolgott?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A víz párolgásával nem változik a só mennyisége.
párolgás előtt:
oldott anyag (só mennyisége): `20*15/100=3`
oldószer: `20*85/100=17`
párolgás után 5l oldószer lejön:
töménység:
`3/(3+12)*100=20%`
Módosítva: 3 éve
1