Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! 8.o. Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Egy bankba berakunk 100.000ft-ot 8%os kamatra 3 év múlva hány ft lesz? (Levezetessel)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
100.000*1,08=108.000

108.000*1,08=116.640

116.640*1,08=125.971

Minden évben a bennlévő összes lesz több 8%-kal, ezért van mindegyik után 1,08-as szorzó
0