Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria SÜRGŐS

Főoldal » Középiskola » Matematika
814
Egy hasáb tömege 175,8 kg, anyagának sűrűsége 0,3 kg/dm3, magassága 3 dm.
Mekkora az alapterülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
m=φ*V, azaz tömeg=sűrűség*térfogat

175,8 kg=0,3 kg/dm3*3 dm*A

A=felület, ezt keressük

A=m/φ*magasság

azaz

A=175,8 kg/(0,3 kg/dm3*3 dm)=175,8/0,9=195,3 dm2

Ellenőrzés:

175,8 kg=0,3 kg/dm3*3 dm*195,3 dm2

Az ellenőrzés pontos, számításunk jó volt

Tehát 195,3 dm2 a hasáb alapfelülete
Módosítva: 3 éve
0