Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Egy 6 literes forgáshenger alapkörének területe a felszín 20 % - a. Hány dm² a henger felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(r^2piM=6),((2r^2pi+2rpiM)*"0,2"=r^2pi):}=>{(M=6/(r^2pi)),("-0,6"pir^2+"0,4"piMr=0):}`

`-0,6pir^2+0,4pi*6/(r^2pi)*r=0`

`r=root(3)(4pi^2)/piapprox1,08 \ dm`


`(root(3)(4pi^2)/pi)^2*piM=6`

`M=(3root(3)(4pi^2))/(2pi)approx1,63 \ dm`


`A_("henger")=2r^2pi+2rpim=2*1,08^2*pi+2*1,08*pi*1,63approxcolor(red)(18,39 \ dm^2)`
0