Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
494
Egy forgáshenger térfogatának és felszínének mérőszámai úgy aránylanak egymáshoz, mint 3:4. A tengelymetszet területének mérőszáma 24. Határozd meg az alapkör sugarának és a magasságnak a mérőszámát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{((r^2*pi*M)/(2*r^2*pi+2*r*pi*M)=3/4),(2*r*M =24):}=>{(4Mr=6r+6M),(M=12/r):}`

`4*12/r*r=6r+6*12/r`

`r^2-8r+12=0`

`r_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(8+-sqrt((-8)^2-4*1*12))/(2)=color(red)({(r_1=2) , (r_2 =6):})`
0