Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
459
A kovács az 1200°C hőmérsékletű 1,2 kg tömegű acélból készített kardot 80 kg tömegű olajba merítve hűti le. Az olaj ennek hatására 18°C-ról 22°C-ra melegszik. Mekkora ennek az olajnak a fajhője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segiiits
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`Q=c*m*DeltaT=0,46 \ (kJ)/(kg*°C)*1,2 \ kg*(1.200 \ °C-22 \ °C)=650 \ kJ`

`c_("olaj")=Q/(m*DeltaT)=(650 \ kJ)/(80 \ kg*4 \ °C)=color(red)(2,03 \ (kJ)/(kg*°C))`
0