Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
422
Egy főzőlap 1200 W teljesítménnyel melegíti a vizet. Milyen meleg lesz 5 perc melegítés után a 3 liter, kezdetben 15 °C-os víz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítsmegkérlekszépenkönyörömneked
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`P=1200` `W`
`t=5*60=300` `s`
`m=3` `kg`
`T_1=15` `°C`
`c_(víz)=4.2` `(kJ)/(kg*°C)`

`P=W/t`

`1200=W/(300)`

`W=1200*300=360000` `J` `=` `360` `kJ`


`W=c*m*DeltaT`

`360=4.2*3*DeltaT`

`DeltaT=(360)/(4.2*3)=(200)/7`


`DeltaT=T_2-T_1`

`(200)/7=T_2-15`

`T_2=(305)/7≈43.57` `°C`
-1