Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a matematika háziban.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
527
Egyenletek

1. a) Adél hatszor annyi idős, mint fia, Kristóf. Ketten együtt 28 évesek. Hány évesek külön-külön?
b) Réka hat évvel idősebb, mint Rebeka. Ketten együtt 28 évesek. Hány éves Réka és Rebeka?
c) Matyi három évvel fiatalabb, mint Gazsi. Ketten együtt 25 évesek. Hány évesek?

A számolást lehetőleg kérném. Előre is köszi <3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, holnapra, egyenletek, könnyű, vagyok, csak, hülye
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Írj ha nem olvasható
1

a):

6x+x=28
7x=28 /:7
x=4

Fiatalabb 4 éves, idősebb 24.


b):

x+(x+6)=28
2x+6=28 /-6
2x=22 /:2
x=11

Fiatalabb 11 éves, idősebb 17


c):

x+(x-3)=25
2x-3=25 /+3
2x=28 /:2
x=14

Fiatalabb 11 éves, idősebb 14
0