Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki érti ezt a feladatot?!

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
Csatoltam a képet. SOS!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
megadott körlap sugara: `R`
süveg alapkörének sugara: `r`
Az körcikk íve az alapkör kerületével egyenlő:
`(alpha)/360*2Rpi=2rpi`
leosztva `2pi`-vel:
`(alpha)/360*R=r`
Továbbá derékszögű háromszög a süveg főmetszetében:
`R^2=r^2+m^2`
ebből:
`m^2=R^2-r^2`
`m=sqrt(R^2-r^2)=sqrt(R^2-((alpha)/360*R)^2`
`m=Rsqrt(1-(alpha)/360)`
ez akkor a legnagyobb, ha az 1-ből a legkevesebbet veszünk el a gyök alatt.
Vagyis `alpha=100`
így
`m=50*sqrt(1-(100)/360)~~42,49`
0