Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
tízesek szám: `x`
egyesek száma: `x+2`
a szám: `10x+x+2=11x+2`

számjegyek összege: `x+x+2=2x+2`


`(11x+2)(2x+2)=144`

`22x^2+4x+22x+4=144`

`22x^2+24x+4=144`

`22x^2+24x-140=0`

Megoldóképlet alapján:

`x_1=-35/11` ez nem jó megoldás, természetesen

`x_2=2` ez már igen

Ell.: `24*(2+4)=144`

Ez a szám a `24`.
Módosítva: 3 éve
1