Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
375
7.Ellenőrző feladatsorok 1. feladatsor
1. Írd be a pontok helyére az eredményt! 1. Adott az ABCDA'B'C'D' kocka. Írd be a ,,metsző", ,,párhuzamos" és ,,kitérő" szavak közül a pontok helyére a megfelelő szót! a) Az AB és DC...egyenesek. b) A BC és AA'... egyenesek. c) A DC és BB'... egyenesek. 2. Az ABCD tetraéder minden éle kongruens, AB=12cm. a) DC=...cm; b) ABDháromszög=...°; c) TACD=...cm². 3. Az ABCDA'B'C'D' téglatestben AB=6 cm, BC=8 cm és CC'=12 cm. Határozd meg a következő távolságokat: a) d[A,(BCC')]=...cm; b) d[C',(ABB')]=...cm; c) d[(BCC'), (A'D'D)]=...cm. 4. Adott az ABCDA'B'C'D' kocka. Határozd meg a következő szögek mértékét; a) (AB,CC') háromszög=...°; b) BCB'háromszög=...°; c) ABDháromszög=...°. kérlek segíljetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Segítsetek kérlek?
0

bazsa 990608 segítesze na?
0