Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`110`

A szám: `x`

`3/4x=1/3x+5` `//*12`

`9x=4x+60`

`5x=60`

`x=12`

`111`

`x+y=76`

`x-y=18`


`x=18+y`


`18+y+y=76`

`2y=58`

`y=29`

`x=18+29=47`

`112`

a tört: `x/(x+5)`

`(x+14)/(x+4)=(x+5)/x` `//*x(x+4)`

`x^2+14x=x^2+9x+20`

`5x=20`

`x=4`

a tört: `4/9`

`113`

`(2x)/4-4=(3x)/9` `//*36`

`18x-144=12x`

`6x=144`

`x=24`

`114`

`7/2x-5/2x=12`

`x=12`

`115`

Eredeti szám:
tízesek: `2x`
egyesek: `x`
`10*2x+x=21x`

Felcserélve: `10x+2x=12x`

`21x=12x`

`x=0`

Nincs megoldás.

`116`

tízesek: `x`
egyesek: `13-x`
szám: `10x+13-x=9x+13`

`9x+13=12(13-x)+11-x`

`9x+13=156-12x+11-x`

`22x=154`

`x=7`

Ez a szám a `76`

`117`

százasok: `x`
tízesek: `2`
egyesek: `8-x`
szám: `100x+20+8-x=99x+28`

felcserélve: `100(8-x)+20+x=-99x+820`

`-99x+820-99x-28=594`

`-198x+792=594`

`-198x=-198`

`x=1`

A szám: `127`

`118`

egyesek: `x`
tízesek: `12-x`
a szám: `10x+12-x=9x+12`

felcserélve: `10(12-x)+x=120-10x+x=-9x+120`

`-9x+120=9x+12+18`

`18x=90`

`x=5`

A szám: `57`
1