Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Alakítsuk szorzattá

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Csatoltam fotót az 1139-es feladatról, az a-b-c-d-e-f példákra lenne szükségem.
Előre is nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

`a)`

`3a^3-2a^2+a=a(3a^2-2a+1)`

`b)`

`6x^3-10x^2+2x=2x(3x^2-5x+1)`

`c)`

`4b^4+8b^3+28b^2-4b=4b(b^3+2b^2+7b-1)`

`d)`

`35x^3+15x^2+20x=5x(7x^2+3x+4)`

`e)`

`6a^4-9a^3+3a^2=3a^2(2a^2-3a+1)`

`f)`

`4x^5-24x^4+12x^3=4x^3(x^2-6x+3)`
1