Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Alakítsuk teljes négyzetté

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
Fotót csatoltam az 1138-as feladatról, a-f lenne szükségem. Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Rakd fel valahogy máshogy a képet, mert ezen nekem csak az első oszlop látszik!
0

Köszönöm, talán most jobban látszik...
0

`a)`

`x^2-2x-3=(x-1)^2-1-3=(x-1)^2-4`

`b)`

`a^2+4a+6=(a+2)^2-4+6=(a+2)^2+2`

`c)`

`a^2+6a+1=(a+3)^2-9+1=(a+3)^2-8`

`d)`

`x^2-8x+20=(x-4)^2-16+20=(x-4)^2+4`

`e)`

`a^2-10a+2=(a-5)^2-25+2=(a-5)^2-23`

`f)`

`x^2+12x+50=(x+6)^2-36+50=(x+6)^2+14`
1