Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hf

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
A) x²x-³
a-²a-³
a-²a³
a⁰a-¹
x³x-³

B) a-²a³a-⁴
x³x-²x-⁴
y²y-²y-¹
2xx-²x-³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x^2*x^-3=color(red)(x^-1)`

`a^-2*a^-3=color(red)(a^-5)`

`a^-2*a^3=color(red)(a)`

`a^0*a^-1=color(red)(a^-1)`

`x^3*x^-3=color(red)(1)`



b.)
`a^-2*a^3*a^-4=color(red)(a^-3)`

`x^3*x^-2*x^-4=color(red)(x^-3)`

`y^2*y^-2*y^-1=color(red)(y^-1)`

`2x*x^-2*x^-3=color(red)(2x^-4)`
1