Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
A) 2ab(3-ab³)
B) 2 a 5diken a³b (-10a²b²)
C)-3x²y(-5xy³)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`2ab*(3-ab^3)=color(red)(6ab-2a^2b^4)`

b.)
`2a^5a^3b*(-10a^2b^2)=color(red)(-20a^10b^3)`

c.)
`-3x^2y*(-5xy^3)=color(red)(15x^3y^4)`
1