Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A golyó térfogata megegyezik egy 8 cm átmérőjű, 1 cm magas henger térfogatával. Ha a golyó sugara r akkor:

`(4*r^3*pi)/3=4^2*pi*1`

`r=root(3)((3*16pi)/(4pi))=color(red)(2,29 \ cm)`
0