Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai számolási feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
472
Két kémcsőben két különböző folyadék van, hogyan állapítom meg, hogy melyik tartalmaz több részecskét?

a) 1cm³ higany (p=13,6g/cm³)

b) 6cm³ szén-tetraklorid (CCl4 p=1,595g/cm³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`m_(higany)=rho*V=1*13,6=13,6g`

`m_(tetraklorid)=rho*V=6*1,595=9,57g`

`n_(higany)=m/M=(13,6)/(200,59)=0,067mol`

`n_(tetraklorid)=m/M=(9,57)/(154)=0,062mol`

`N_(higany)=n*N_A=0,067*6*10^(23)=4,02*10^(22)db`

`N_(tetraklorid)=n*N_A=0,062*6*10^(23)=3,72*10^(22)db`

Vagy szimplán kiszámolod a tömegét és abból meglehet állapítani, hogy amelyiknek nagyobb a tömege, több részecskét fog tartalmazni.
Módosítva: 3 éve
1