Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(2a,+,2b,=,40),(a^2,+,b^2,=,208):}=>{(20,-,b,=,a),(a^2,+,b^2,=,208):}`

`(20-b)^2+b^2=208`

`400-40b+b^2+b^2=208`

`2b^2-40b+192=0`

`b_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(40+-sqrt((-40)^2-4*2*192))/(2*2)=color(red)({(b_1= "8" \ "cm") , (b_2 = "12" \ "cm"):})`

Tehát lehet lehet az egyik oldala 8 cm míg a másik 12 cm. Ha kiszámolod az a-t is akkor ugyan ezt kapod csak fordítva.
1