Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy fejezzem be ezeket a másodfokú egyenleteket?

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A végén a gyökjel már nem kell a 24 és a 14 fölé, mert már gyököt vontál. Dupla gyökvonás lenne!
Majd végigcsinálod a + és - verziókat is.
Eredmény:

a)

`x_1=-9/2`

`x_2=3/2`

b)

`x_1=-9/5`

`x_2=1`
Módosítva: 3 éve
0