Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Legyen f: ]- ∞;3[ -->R, f(x)= -x+3  függvény! Mely valós x szám veszi fel az f függvény az 1 értéket?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom tanultatok függvény ábrázolást. f(x) helyére behelyettesíted azt az értéket amit fel kell vennie.

`1 = sqrt(-x+3)`

`1=-x+3`

`1+x=3`

`x=2`

Tehát `color(red)(2)`-t kell behelyettesíteni.
0