Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a két szám x és y
`x*y=345`
növelés után:
`(x+10)*y=495`
`xy+10y=495` mivel korábbról `xy=345`
`345+10y=495`
`10y=150`
`y=15`
a másik szám
`x=345/y=23`

a) nem lehet, mert csak a fenti számpár lehet megoldás
0