Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adjon meg három olyan pontot, amelyik illeszkedik az

Főoldal » Középiskola » Matematika
494
5x – 3y + 2 = 0
egyenletű alakzatra! A három pont közül az egyiknek
mindkét koordinátája egész szám legyen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát az `y=frac{5x+2}{3}` egyenletű egyenesről van szó.

Ha `x=5`, akkor `y=9`. Ugyanígy ha `x=2`, akkor `y=4` és `x=-1` esetén `y=-1`.
Egyik lehetséges megoldáshalmaz ez: `{(-1; -1), (2; 4), (5; 9)}`.

Egy másik megoldás ez: `{(6; 32/3), (9; 47/3), (8; 14)}`.

Megjegyzés : az `frac{5x+2}{3}` alakú kifejezés akkor válik egésszé, ha `x=3n+2` alakú kifejezés, ahol n tetszőleges egész érték. Helyettesítsd be és Te is győzödj meg róla!
Módosítva: 3 éve
0