Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházzii

Főoldal » Középiskola » Matematika
540
Testvéremnek a matekházija.

Négyzet alapú gúla alapjának átlója 6 cm. Az oldallapok szabályos háromszögek. Számítsa ki a gúla felszínét és térfogatát. Valamint a köré írható gömb felszínét és térfogatát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segíts, Kerlek, PLSHELPME, Kérleksegits
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Egyáltalán nem biztos, hogy jó.... Csak egy próba kB....Hátha írna más is.
0

`a=6/sqrt2=4,24 \ cm`

`M_("gúla")=sqrt((sqrt3/2*a)^2-(a/2)^2)=sqrt((sqrt3/2*4,24)^2-((4,24)/2)^2)approx3 \ cm`

`V_("gúla")=((n*a^2*cot \ (180°)/n)/4*m)/3=((4*4,24^2*cot \ (180°)/4)/4*3)/3approxcolor(red)(18 \ cm^3)`

`A_("gúla")=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4+(n*a*sqrt3/2*a)/2=(4*4,24^2*cot \ (180°)/4)/4+(4*4,24*sqrt3/2*4,24)/2approxcolor(red)(49 \ cm^2)`

`V_("gömb")=(4*(a/(2*sin \ (180°)/n))^3*pi)/3=(4*((4,24)/(2*sin \ (180°)/4))^3*pi)/3approxcolor(red)(112,89 \ cm^3)`

`A_("gömb")=4*(a/(2*sin \ (180°)/n))^2*pi=4*((4,24)/(2*sin \ (180°)/4))^2approxcolor(red)(35,96 \ cm^2)`
0