Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
Összeöntöttünk 2 dl 52%-os és 3 dl 36%-os alkoholt. Milyen töménysègű alkoholt kapunk?
Le vezetéssel kérném köszönöm!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I. oldat

térfogat: `2`
töménység: `52%`
alkohol térfogata: `2*0.52=1.04`

II. oldat

térfogat `3`
töménység: `36%`
alkohol térfogata: `3*0.36=1.08`

III. oldat

térfoat: `2+3=5`
töménység: `x`
alkohol térfogata: `1.04+1.8=2.12`

Az egyenlet:
`5x=2.12`

`x=0.424`

Azaz `42.4%` lesz az oldat.
0